Ik weet dat het nog geen Kerstmis is maar aangezien Sinterklaas uit het land is vind ik dat het vanaf nu mag. Ik vind de kerstperiode altijd zo gezellig en leuk en begin er het liefst zo vroeg mogelijk mee.

IMG_1791

Mug cakejes zijn algemeen bekend en erg populair. Ik vind ze zo af en toe in het weekend als ontbijtje ook heerlijk. Bij deze een kerstvariant. 

Ingrediënten:
1 ei
ongeveer 4 eetlepels havermout
Een flinke scheut melk ( Ja ik gok vaak, als het een mooi beslag is is het goed)
Cacao nibs
kokos raps
Zoetstof naar keuze.

IMG_1792

Roer alle ingrediënten door elkaar in een mok of kommetje (ik deed dit in een muesli kommetje) Je kunt er eventueel ook een halve banaan doorheen prakken zodat het nog net wat zoeter wordt. Zet het mengsel nu voor ongeveer 2 minuten in de magnetron (700 wat) Kijk daarna even of hij er goed uitziet, als hij nog wat vochtig is zet hem dan nog even een minuutje terug.

IMG_1793

 

Je kunt hem vanuit je bakje eten of even het bakje op kop houden en het cakeje op een bordje laten vallen. Nu kun je er nog wat extra kokos rasp en cacao nibs overheen doen. En je hebt een heerlijk weekend kerst ontbijtje.

Fijn weekend allemaal!