Letter to Georgia,

Voordat ik naar jou toe ging had ik eigenlijk nog nooit echt van je gehoord en wist ik al helemaal niet waar jij zich op deze wereld bevond. Georgië wat heb je mij verrast met je prachtige natuur en de meest mooie bergen. Uitzicht waar ik bij kon wegdromen en die me lieten beseffen hoe mooi deze wereld is. Genoten van de simpelste dingen, kampvuur maken in het bos bij een prachtige rivier en daar blijven tot het donker werd. Zwemmen in het meest groene water wat ik ooit heb gezien tussen de bergen en op grote hoogte over de stad Tbilisi uitkijken.

SONY DSC

Maar Georgië wat ben ik geschrokken van de verwoesting die de oorlog in 2008 heeft achter gelaten en wat is het raar om te beseffen dat het land waar ik doorheen liep een kleine 7 jaar geleden nog in deze oorlog zat. Ik ben geschrokken van de omstandigheden waarin sommige mensen leven en ontroert door de mensen die dag in dag uit op straat bedelen en dromen over een beter leven. Wat ben ik geraakt door de kinderen in het project waar wij werkte en wat genoot ik wanneer ik zag dat deze kinderen genoten. 2luikjoyce

Georgië je hebt mij aan het denken gezet. Je hebt mij ook laten inzien dat het buiten leven in de natuur zo onwijs mooi is en je hebt me laten inzien dat ik dat hier in Nederland onwijs mis. Je hebt me een klein beetje laten voelen hoe het is om te leven met weinig en hoe blij de kinderen waren ondanks hun situatie. Ook denk ik dat wij in Nederland te hygiënisch zijn en te bang zijn voor… alles! Kom op mensen.. leef en geniet een beetje meer!

Lieve vrienden uit Georgië jullie hebben me laten zien hoe het is om gastvrij te zijn en je hand niet om te draaien om 4u te rijden alleen om jullie gasten(ons) een mooie plek te willen laten zien. Jullie hebben me laten beseffen hoe enorm egoïstisch wij hier soms kunnen zijn. En jullie hebben me laten zien hoe te leven in het nu en niet te leven in een agenda. En zelfs de Georgian time(2u te laat komen) ben ik een klein beetje gaan waarderen.

Georgië ik mis je nu al en ik beloof je bij deze dat ik OOIT terug kom! ooit.. 🙂3 4

SONY DSC

24