Een aantal weken geleden vertelde een vriendin van mij over The Secret. Ik vond het allemaal erg vaag maar ook heel interessant klinken. Ik werd nieuwsgierig. Over The secret is een film uitgebracht en een boekenreeks.

the secret

We begonnen met het kijken van de film met een groepje meiden. Wauw, tijdens deze film werden mijn ogen wel al geopend en ging ik dingen herkennen. Wel klonk het nog steeds allemaal wat ongeloofwaardig terwijl ik sommige dingen wel echt geloofde en inzag. Ik ben ook van mening dat je deze film vaker moet kijken wil je het doorkrijgen/snappen.

Ik ben nu in het eerste boek van de boekenreeks begonnen en ik vind het boek nu al veel duidelijker en sterker dan de film. Hoe dingen hier beschreven staan denk ik echt wow ja dit is gewoon waar.

secrettt

Wat zegt The secret
Eigenlijk zegt The secret dat je zelf een magneet bent. Ben je positief en heb je positieve gedachten dan trek je ook positieve gebeurtenissen en mensen aan in je leven. Ben je negatief dan zit je met je gedachten en gevoel op een andere frequentie waardoor je negativiteit aantrekt.

Ook zeggen ze dat je alles wat je maar zou willen bereiken kunt bereiken door er alleen maar aan te denken op een positieve manier. Je moet eigenlijk net doen alsof je het al bezit en op die manier blijven denken.

secrett

Mijn ervaring
Uit ervaring als ik terug denk aan bepaalde gebeurtenissen in mijn leven zie ik wel een verband. Ik was bijvoorbeeld al bang om een ongeluk te maken met de auto, voelde me onzeker in de auto en die gedachten had ik continue. Toen maakte ik ook een ongelukje (wel meerder ;)). Vanaf het moment dat ik in mezelf ging geloven en positief ging denken en de rijangst naar de achtergrond drukte ging ik vorderingen maken. Ging ik zelfverzekerder rijden. Puur omdat ik in mezelf geloofde en de positieve gedachten daarover liet overheersen.

Ook was ik op een avond opeens heel bang om me te verslapen. Ik zette de wekker en met die gedachten ging ik slapen. Waarom? Geen idee. Maar het rare wat er gebeurde is dat ik me de volgende dag ook had verslapen omdat de wekker niet af ging. Zo raar!

Of wanneer heb jij niet dat er iets gebeurd waar je al bang voor was. Bv je wil echt niet morsen over je nieuwe kleding.. wat gebeurd er? Precies!

Ik vind The secret dus zeker het proberen waard. Ik zit op het moment een beetje in een negatieve gedachten gang. Oke dit klinkt heel zwaar maar het valt wel mee. Gewoon een dipje zoals iedereen die wel eens heeft. Maar ik merk wel dat deze week een aantal minder fijne en leuke gebeurtenissen op mijn pad zijn gekomen. Ik zit deze hele week al in die denk sfeer. Wat als ik vanaf nu mezelf ga dwingen om kosten wat het kost positief te denken. Net te doen of ik mijn droom leven leid. Dankbaar te zijn voor wat ik heb. En alle maar dan ook echt alle negatieve gedachten naar de achtergrond te drukken.

Wanneer je bijvoorbeeld denkt. Ik wil NIET morsen. Dan geef je gehoor aan het woordje NIET. Je denkt aan wat je NIET wil. Je moet juist denken aan wat je wel wilt. Dus alle negatieve gedachten ook al denk je aan wat je niet wil naar de achtergrond drukken. Bannen uit je hoofd.

secrt

Ik raad iedereen aan om de film en zeker de boeken te gaan lezen. Ik vind het zeker het proberen waard. Want wat verlies je er mee? Niks! Je gaat er positiever van denken en in het leven staan en dat is al iets heel erg moois.

Ik wil jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen met The secret. En dit is meteen voor mij ook een stok achter de deur. Ik merk dat wanneer je er even niet meer mee bezig bent dat het snel heel lastig wordt om op deze manier te blijven denken. En wanneer ik hierover ga bloggen blijft het in mijn gedachten en blijf ik hiermee bezig.

Who’s with me? Het lijkt me leuk om met een groepje mensen deze uitdaging aan te gaan. Laten we elkaar er doorheen slepen als we negatief denken, tips geven, ervaringen delen. Doe jij mee?