IMG_1723

De Whittard 70% hot chocolate cocoa is zeker mijn absolute favoriet. Doordat er 70% cacao in zit heeft hij een heerlijke volle romige smaak en is hij gezonder dan de melk chocolade variant. Let op want er zit wel suiker bij toegevoegd. Ik zelf probeer wel zoveel mogelijk suikervrij te eten en te drinken maar af en toe suiker heb ik geen problemen mee. Ik ben van mening dat het gaat om de balans te vinden in je voeding. Strikt suikervrij is niet mijn ding, maar opletten op de hoeveelheid suikers wel.  Ik zal hieronder ook een suikervrij receptje plaatsen van chocolademelk.

Vorig jaar ontdekte ik de Tea bar. Ik wilde hier wat verschillende thee bestellen toen ik zag dat ze ook chocolademelk verkochten. Ik was nieuwsgierig en bestelde de Whittard 70% cocoa. Ze hebben echt heel veel verschillende smaakjes, oa met mint of aztec chili. Ik ga hier binnenkort zeker een smaakje van bestellen.

IMG_1720

Wat heb je nodig.
Amandelmelk, deze melk is al wat zoeter van zichzelf.
De Whittard hot chocolate

IMG_1722

Hoe maak je het?
Doe wat amandelmelk in een pannetje. Als ik 1 kopje wil schenk ik de melk eerst even in het kopje zodat ik precies weet hoeveel ik moet hebben en daarna in het pannetje. Als de amandelmelk wat verwarmd is doen dan ongeveer 2 eetlepels Whittard cacao erbij en roer dit goed door tot er geen klontjes meer in zitten. That’s it! : )

IMG_1723

En nu de suikervrije variant.

Amandelmelk
1 eetlepel rauwe cacao poeder (ongezoet)
Kruiden naar keuze, kaneel of speculaaskruiden zijn erg lekker.
Zoetstof naar keuze, (een stevia zoetje, agave siroop,) als er maar geen geraffineerde suikers in zitten.

Deze suikervrije variant maak je eigenlijk hetzelfde als de bovenstaande van Whittard. Roer de melk tot hij wat verwarmd is, voeg de cacoa poeder de kruiden en de zoetstof toe en roer heel goed door tot er geen stukjes meer in zitten.

Geniet van je warme chocolademelk.