banaanijs1

Het is nu echt bijna kerstmis. Ik vind dit zo’n gezellig tijd van het jaar! De warmte, fijne mensen om me heen, lekker eten en samen zijn.

Ik ben vast niet de enige die in een Christmas mood is dus bij deze een fijn kerst dessert receptje. Hij is weer heel simpel om te maken en bevat geen geraffineerde suikers. Ik heb er net mee ontbeten haha hij kan elk moment van de dag. Hij was echt heerlijk, ik stond versteld.

2luikbanaan

Wil jij je gasten verassen met een lekker maar ook nog eens gezond ijsje? dan is dit perfect.

Hoe maak je het?
Vries de avond van te voren 2 tot 3 bananen in (dit is voor ongeveer 2 personen) Reken ongeveer anderhalve banaan per persoon.
Haal ze de volgende dag uit de vriezer en maal ze fijn met een staafmixer. Ik heb er zelf nog een onbevroren banaan bij gedaan zodat het wat beter mixte. Wanneer je een lekkere romige substantie krijgt is het goed.  Je kunt het ijs nu in leuke schaaltjes of glaasjes doen en gaan garneren. Ik heb zelf een notenmix op de ijs gelegd als garnering en wat cacao nibs. Maar je kunt echt doen wat jij zelf lekker vind. Paar voorbeeldjes: Fruit, chocolade(puur), rauwe cacao erdoorheen mixen zodat je chocolade ijs krijgt en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

2luikbanaan2

Geniet van de kerstdagen en alvast een heel fijn 2015 gewenst.