Een tijd geleden ontdekte ik Nan Yu Thee. Ik was onwijs nieuwsgierig. Op dat moment wilde ik graag nog iets afvallen en deze thee leek te mooi om waar te zijn.

053007

Nan Yu thee is afkomstig uit China en wordt veel gebruikt om af te vallen. De thee is niet laxerend en ook nog eens gezond. De thee remt ook je honger gevoel, stimuleert je spijsvertering, zuivert je bloed, stimuleert je vet verbranding en houd cholesterolgehalte op pijl.

Sinds een jaar drink ik bijna elke week wel een aantal kopjes van deze thee. De smaak is niet geweldig lekker maar prima te doen. Ik weet niet of het me helpt bij de vetverbranding want ik ben van mening dat een gezond eetpatroon en voldoende beweging essentieel is als je op gewicht wil blijven of wat af wil vallen. Alleen met thee drinken kom je daar niet.

Op sommige sites wordt geadviseerd om een liter van deze thee per dag te drinken voor het beste resultaat. Zelf vind ik dit wel erg veel en het lijkt mij beter om het bij 2 kopjes per dag te houden ongeveer. Wanneer je echt overgewicht hebt zou je wel kunnen proberen om meer van deze thee te drinken maar ik zou het daarna altijd langzaam afbouwen.

Ik voel me er goed bij om deze thee te drinken en zou hem ook zeker aanraden. Maar geen liter per dag 😉