Dag 1

Techniek

We starten de cursus met een stukje uitleg over de technische kant. Ik leg uit met welke lenzen ik werk en waarom ik hiervoor kies. Ook vertel ik met welke instellingen ik vaak werk en waarom. Ik laat foto´s zien waarbij ik de instellingen daarna ook laat zien en vertel waarom ik hiervoor gekozen heb maar ik laat ook zien waar bijvoorbeeld mijn leerpuntjes lagen en waarom ik bepaalde dingen niet (meer) doe.

Ook het fotograferen tijdens het gouden uurtje komt aan bod. Ik ga je vertellen op welke aspecten ik let en welke instellingen ik gebruik.

Dag 2

Klant beleving

We gaan het hebben over de klantbeleving. Vanaf het moment dat zij mailen met interesse tot het afleveren van de foto’s.
Ik leg uit waarom ik brochures heb gemaakt en geef tips voor het maken van deze brochures en wat je hierin kan zetten.
Ik vertel met welk programma ik de foto’s aflever en vertel waarom ik 9 van de 10 keer meer verdien dan alleen de prijs die mensen voor de shoot betalen.

Dag 3

Communicatie

Deze dag staat in het teken van communicatie.
Hoe laat je een loveshoot zo relaxed mogelijk verlopen? Hoe voorkom je ongemakkelijke momentjes? Hoe stel je een koppel op hun gemak. En hoe krijg je nou die poses die je heel graag wil vastleggen en die je op voorbeeld foto’s ziet?

Ik ga je vertellen hoe ik dit aanpak en ik geef je tips en tricks om dit toe te passen bij jouw loveshoots.

Ook komen zwangerschapsshoots apart aan bod. Welke poses zijn leuk bij het fotograferen van zwangerschaps-shoots? Welke checklist zou je bij deze shoots kunnen gebruiken zodat je niks mist! En vanaf nu ga je niet meer alleen de standaard zwangerschaps-pose doen maar veel meer dan dat. (man staat achter de vrouw en de handen op de buik ;))

Dag 4

Vind jouw eigen stijl

Vandaag vertel ik je waarom het zo belangrijk is om jouw eigen stijl te vinden en hier consistent aan vast te houden.
Zelf ben ik een jaar geleden drastisch veranderd qua stijl en ik ga je meenemen in de stappen die ik daar toen zelf in heb ondernomen. Ik ga je uitdagen om een moodboard te maken die laat zien wat voor soort sfeer en stijl qua fotografie jij graag zou willen maken.  Op dit punt lopen veel fotografen vast en dat is ZO zonde. We gaan er samen voor zorgen dat na deze workshop jouw stijl voor jou duidelijk is en je hier ook consistent aan gaat vasthouden.

Dag 5

Vrij werk maken

We gaan  het hebben over het maken van vrij werk shoots.
Ik vertel je welke stappen je kan nemen om een vrijwerk shoot te plannen en waarom ik probeer om elke 2 maanden 1 vrijwerk shoot te plannen.

Daarnaast staat het bepalen van jouw tarieven vandaag centraal. Waar moet je rekening mee houden als je jouw tarieven gaat bepalen? En waarom ben ik van mening dat als iemand jouw om een shoot vraagt je eigenlijk gewoon iets zou MOETEN rekenen hiervoor.

Dag 6

Social media

Hoe kan je social media inzetten voor jouw fotografie bedrijf? Hoe ben en blijf je authentiek op social media en hoe kan je jouw instagram stories effectief gaan inzetten? We bespreken het vandaag!

Bonus

Instagram Live

Op dag 7 kom ik live zodat je me dan nog vragen kan stellen over het fotograferen van loveshoots.

LET’S DO THIS

Deze workshop wordt via een besloten instagram account gegeven.
Elke dag wordt er minimaal 1 Igtv video geüpload waarin ik uitleg geef over het onderwerp of de onderwerpen van die dag.
Daarnaast is er plek voor interactie met elkaar via de instagram feed en zullen er ook elke dag story’s verschijnen met opsommingen
(welke je kan printscreenen) en aanvullende informatie.

Er zullen 5 actieve opdrachten gegeven worden waar je meteen mee aan de slag kan gaan.
Voorbeeld: Bij het onderwerp vrij werk maken mag je aan de slag gaan met het maken van een moodboard en jouw vrijwerk shoot concreet gaan plannen.
Ik zal de moodboards delen in de story’s van degene die dat wil zodat we elkaar inspireren.

Voor wie is deze workshop geschikt? 
Als jij je herkent in de volgende omschrijving dan is deze workshop perfect voor jou:
Je bent een fotograaf die de basis instellingen van zijn of haar camera onder de knie heeft.
Je wil heel graag de beelden maken die jij op pinterest of bij andere fotografen voorbij ziet komen van loveshoots.
Maar je hebt moeite met het aansturen van stellen of durft niet goed te zeggen welke pose je eigenlijk in je hoofd hebt.
Er ontstaan daarom soms ongemakkelijke momentjes tijdens loveshoots en je merkt dat  je er nog niet uit kan halen wat erin zit.
Daardoor verlies je misschien zelfs het geloof in jezelf en het plezier in de fotografie.

De workshop is nog steeds op eigen tempo te volgen. Als je mij een screenshot van jouw ticket stuurt dan wordt je toegelaten in de besloten instagram en facebook groep.
 kosten €49,95,-

Scoor hier jouw ticket