Ik wil het even met jullie hebben over positief denken.
Vorig jaar vertelde een vriendin mij over de boeken en de film van the secret. Mijn interesse was meteen gewekt. Ik heb het boek gelezen en vanaf dat moment ben ik anders gaan nadenken. En dat gaat niet altijd gemakkelijk en soms moet je jezelf een soort van dwingen om positief te denken ook al voelt het stiekem soms anders.

Maar ik kan je vertellen, het werkt! En ik weet zeker dat dit voor een heleboel andere mensen ook heel goed kan werken dus daarom MOET ik deze hele persoonlijke blogpost wel delen met jullie!

Jij kunt je dromen gaan leven, je moet het alleen zelf nog in gaan zien!

QTrNn7DETWGsjyS5L2n5__MG_8345

Positief denken en dankbaar zijn voor wat je hebt zijn de sleutels tot succes!
Je kunt leren van je fouten en dankbaar zijn voor wat je hebt, of in een hoekje blijven balen en misschien zelfs je dromen opgeven, Wat kies jij?

Sommige stukken in het boek kun je ervaren als zweverig of zelfs als onzin. En of je nu gelooft of niet dat je ALLES maar dan ook ALLES kunt waarmaken en krijgen puur en alleen door je gedachten gang, dat maakt niet uit! Voor mezelf heb ik ondervonden dat het wel echt uitmaakt hoe je in het leven staat en hoe je je leven laat beïnvloeden (of juist niet ;)) door bepaalde gebeurtenissen of gedachten.

In onze natuur zit het om juist eerder in het negatieve te gaan denken dan in het positieve. Ik durf best te zeggen dat ik van mezelf ook soms best een doemdenker kan zijn. Ik zie situaties soms al fout gaan terwijl ze nog niet eens gebeurd zijn. Of maak me zorgen over iets wat achteraf helemaal niet nodig was geweest, herkenbaar?

The secret zegt dus dat je alles kunt waarmaken door de manier waarop jij je gedachten uitzend naar het universum. Tsja beetje zweverig wel (vind ik) maar vul dit in zoals het voor jou goed voelt. Voor mij is dat positiever tegen dingen aankijken, niet te lang zitten met een gemaakte fout en dankbaar zijn voor alles wat ik nu al heb!

tumblr_nn3niaR3RJ1tq4k24o1_500

We denken vaak veel te veel over wat we NIET willen in plaats van wat we WEL willen. Laten we dit eens gaan omdraaien! .

Nu kun je gaan kijken wat je WEL wil en hoe je WEL wil denken. Want als we ons alleen maar bezighouden met wat we NIET willen dan is er geen ruimte meer om te dromen of dankbaar te zijn. Want ons hoofd zit al vol met alles wat we NIET willen. Snap je?

Ga je nu de komende weken eens focussen op wat je wel  graag wil! Maak je dromen groots en levendig! Stop als je merkt dat je focus weer gaat naar wat je niet wil maar dwing jezelf dan te denken aan de dingen die je WEL wil!

Ohja en lees het eerste boek van the secret! 

lief