Wanneer je een loveshoot hebt is het natuurlijk super zonde wanneer we er op locatie achter komen dat je of iets bent vergeten mee te nemen of qua verzorging iets achterwege hebt gelaten waardoor het niet mooi op beeld vastgelegd kan worden. Daarom deze handige tips die je kunt meenemen in de voorbereiding van een loveshoot.

Verzorg je handen en voeten extra goed.
Ik fotografeer altijd details en lever de foto’s aan in combinatie van deze detailsfoto’s/portretten/halfbody’s en fullbody’s. Tijdens de details foto’s komen handen en voeten vaak goed in beeld. Geef deze dus even wat extra verzorging. Voor de dames: een neutraal kleurtje nagelak. Let op met felle kleurtjes want door de kledingwissels zal dit niet overal goed bij passen. Vijl je nagels even extra en geef ze wat extra verzorging. blog8

Kledingkeuze:
Kijk van te voren even wat loveshoots op mijn site of blog door zodat je kleding inspiratie kunt opdoen. Let op met drukke prints of teksten op kleding. Deze zorgen voor afleiding en drukte terwijl het juist mooi is om de rust in de foto’s te bewaren zodat de aandacht helemaal naar jullie toe gaat.

Heren: Blouses, colbertjes, simpele shirts, spijkerbroeken/3kwart spijkerbroek.
Dames: Maxidresses, lange rokken, romantische jukjes/shirtjes met kant, bloemen haarbandje, casual kleding als shirts/spijkerbroek!

Het belangrijkste is wel dat je je goed voelt in de kleding die je meeneemt en dat dit bij je past. Draag je als man bijvoorbeeld nooit colbertjes of blouses hou het dan gewoon bij mooie simpele shirts! Het is wel de bedoeling dat je totaal als jezelf op de foto gaat.

4

Makeup.
Hou je makeup rustig! Vooral je oogschaduw/lippenstift. Hou het neutraal. De foto’s zullen ook een romantische rustige stijl hebben dus laat het lekker naturel. Je mag wel gerust iets meer foundation op doen dan normaal omdat op een foto veel wegvalt door het licht. Maar maak het niet te gek!!!

Inspiratie:
Je mag gerust zelf inspiratie op doen. Op pinterest zijn prachtige ideeën te vinden en voorbeeldjes. Kom je een pose tegen die je echt helemaal geweldig vindt neem die afbeelding gerust mee. We gaan niks na maken maar we laten ons alleen inspireren. Elk stel is anders dus elke foto en elke loveshoot wordt toch anders.

9

Ik zie jullie graag voor mijn lens tijdens de Loveshoot! Heb je nog specifieke vragen? Mail me dan gerust!