We leven in een materialistisch wereldje waarin dure spullen, mooie huizen en succes het belangrijkste lijken te zijn. Maar wat is geluk? En wat is succes? Dit zijn vragen die ik mezelf de laatste weken stel. Ik denk dat geluk of succes niet van anderen af moet hangen maar dat dit dingen zijn die je puur en alleen bij jezelf kan vinden. Ik word er natuurlijk gelukkig van als mensen mijn fotografie mooi vinden wat uiteindelijk weer leidt naar succes. Maar de kern ligt alleen bij mezelf, uiteindelijk wil ik gelukkig zijn in wat ik doe. Ik ben erachter dat ik alleen maar gelukkig kan zijn in wat ik doe door ZELF tevreden te zijn met waar ik sta. Door ZELF blij te zijn met wat ik doe en door ZELF milder te zijn en minder haast te voelen. 12399067_919031568133137_1227832056_n

 

Ik denk dat ik onbewust al veel langer met deze vraag rondloop. En dan vooral de vraag, wat is geluk? Daaruit komt voort dat ik het heel lastig vind om bijvoorbeeld werk te doen waar mijn hart niet helemaal ligt. Dat gaat even goed maar ik kan niet op de automatische piloot doorgaan met iets waar ik niet happy van wordt. Opzich een hele mooie eigenschap wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu alleen maar dingen doe waar ook echt 100% mijn hart ligt. Maar door die eigenschap ben ik ook lang zoekende geweest.  En onder ogen komen dat je misschien iets aan het doen bent waar je hart niet helemaal ligt is heel confronterend natuurlijk.

En dan het puntje succes. Als je dan gevonden hebt waar je echt gelukkig van wordt dan wil je daarin natuurlijk succes behalen. Want zonder succes blijft iets een mooie hobby of iets wat je gewoon graag doet. Want even realistisch( I hate that ;)) er moet toch huur betaald worden. Wil je succesvol zijn voor andere? voor wat zij van jou vinden/denken? Misschien wel, maar uiteindelijk.. en daar komt het puntje geluk. Wordt je daar dan echt gelukkig van? Op de lange termijn denk ik niet dat dat je uitgangspunt moet zijn. Alles in dit leven, liefde, succes, geluk zit in jezelf. En wanneer je dat gaat beseffen kun je langzaam loslaten wat de buitenwereld vindt, wat de buitenwereld doet.

Als je ergens succes mee wil behalen betekend dat meestal dat je er keihard voor moet werken. Het komt niet vanzelf aanwaaien zoals bijna niks komt in dit leven (zoo hello depri mind ;p) Keihard werken voor iets wat je wil is goed, het geeft je energie en je hebt enige discipline nodig als je iets wil bereiken. Maar ik kan me de laatste tijd helemaal vinden in ‘work hard play hard’.  Er gaan soms weken voorbij dat ik alleen maar werk, elke dag werk en dat ik mezelf zo volgepland heb dat ik geen tijd heb om even op stap te gaan, en terrasje te pikken of ehmm te daten! ;p

Ik heb voor mezelf besloten om bovenstaande quote iets meer na te gaan leven. Bepaalde momenten vrij te houden om even op te laden of om juist te gaan stappen en even alles eruit te dansen. Na een stapavond of een terrasje met een vriendin kan ik er vaak weer (na de kater ;)) vol nieuwe energie tegenaan. En daarvan wordt ik uiteindelijk een veel vrolijker en positiever mens.

Wanneer je keuzes maakt vraag je dan af voor wie je deze keuze maakt? Voor een ander/voor de buitenwereld/voor wat mensen van je denken of hoe je wilt dat mensen jou zien. Of voor jezelf.at the end