In september en oktober heb ik 2 workshops gegeven. En ik vond het echt nog leuker om te doen dan ik verwacht had. Wat is het tof om een groep mensen met dezelfde passie en interesse nog verder op weg te helpen! workshop1

Ook heb ik onwijs leuke reacties gehad van de deelnemers.

Ik sta dankzij jou workshop weer stevig in mijn schoenen! Ik kan er weer flink tegenaan

Je bent enthousiast en dit breng je over op mij/ons. Duidelijke info en fijn dat er foto’s als voorbeelden bij zitten. Ook erg fijn dat je de tijd neemt voor al onze vragen en dat we ook echt op pad gingen met een model. Erg leuk en leerzaam. Je deed het kei goed! 

Lesmateriaal ziet er goed uit. Kleine groep zodat er voor iedereen genoeg aandacht is. Het in praktijk brengen van de geleerde informatie was erg fijn.

Daarnaast heb ik van de groepen nog wat goede bruikbare tips meegekregen. Altijd super fijn want ik wil natuurlijk dat mijn workshops groeien en telkens weer beter worden. Ik wil mijn vernieuwde workshops in november gaan plannen! De opzet veranderd niet maar de details zijn aan de hand van de tips weer net wat beter uitgewerkt. Ook is de tijd van de workshop is wat langer geworden!

Theorie
♥ Welke instellingen kies je voor portret fotografie.  Diafragma, sluitertijd en iso-waarde.
♥ Welke lenzen gebruik ik voor portret fotografie? welke raad ik aan en waarom.
♥ Verschil in licht tijdens de verschillende seizoenen/tijd op een dag.
♥ Contact met de persoon of personen voor je lens. Hoe stuur je je model(len) aan.
♥ Hoe kies ik een goede locatie voor een fotoshoot.
♥ We zoomen even in op het fotograferen van loveshoots. Hoe krijg je die echte momenten in een foto te pakken. Ik geef tips die ik zelf toepas.
♥ Welke prijzen kun je rekenen voor een fotoshoot, hoe begin je hiermee? Hoe bereken je dit?
♥ Fotograferen in RAW of JPG?

Praktijk
 ♥ We gaan op pad met een model.
♥ Ik laat zien wat de verschillen zijn qua instelling op je camera.
♥ Werken met een reflectie scherm
♥ 2 mensen krijgen telkens de mogelijkheid om samen met mij en het model even rustig te oefenen. Je kunt in deze tijd aangeven wat jij graag wil leren. Bijvoorbeeld het aansturen van het model, of juist de instellingen van je camera onder controle krijgen.
De rest van de groep is nu in 2 tallen een stukje verderop aan het fotograferen. Jullie krijgen een blad met opdrachten mee. Jullie kunnen ook elkaar vastleggen zodat je er zelf wellicht ook een erg leuke nieuwe profiel foto aan overhoudt ;)! We wisselen steeds na ongeveer 10 minuten om.
♥ Een kleine pauze met wat koffie/thee en iets lekkers. (warme chocomel bij koude dagen!)
♥ Photoshop raw bewerking van 1 van de foto’s die gemaakt is tijdens de praktijk.

Voor wie: Voor iedereen die meer uit zijn of haar fotografie wil halen. Niveau: Beginnende fotograaf tot gevorderde.
Tijd: 10 tot ongeveer 2u met uitloop naar half 3.

Datum’s: 21 en 28 november as.
♥ 21 november Groep 1 VOL!!!! :
28 november Groep 2VOL!!!

Adres: Parallelweg 10 Mill
Meenemen: Pen, papier, (spiegelreflex) camera
Groeps-grote: max 6 personen per workshop en bij minimaal 4 aanmeldingen gaat hij door! IMG_2074

Je krijgt een mapje met lesmateriaal die je ook mee naar huis mag nemen zodat je het thuis rustig nog eens door kan lezen.

Belangrijk: Neem een jas mee! De praktijk van de workshop vindt plaats op locatie! Wanneer er veel regen wordt voorspeld ben ik helaas genoodzaakt om de workshop te verzetten! Ik kies hiervoor een vervangende datum en ik hoop dat iedereen deze datum dan ook kan! Ik wil het beste uit de workshop halen en met regen is dit helaas niet mogelijk! Omdat de workshops in november zijn adviseer ik ook om je warm aan te kleden!!!

Goed om te weten: Mijn nabewerking doe ik in photoshop. Niet in Lightroom. Puur omdat ik mij vanaf het begin ben gaan verdiepen in photoshop. Met vragen over lightroom kun je dus niet bij mij terecht.

.De kosten van deze workshop bedragen 60 euro
Dit is inclusief BTW/ het lesmateriaal dat je mee naar huis mag nemen en de hapjes en drankjes!IMG_2052IMG_2052

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]